ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA: „Poduzetnički inkubator Otok“ otvorio svoja vrata poduzetnicima”

U prostorijama poduzetničkog inkubatora Otok 24. rujna održana je završna konferencija EU projekta „Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok“ koji zajednički provode Grad Otok, nositelj projekta, te Otočka razvojna agencija ORA i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka. Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati projekta te video film o samoj izgradnji objekta.

U sklopu projekta „Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok“ u poduzetničkoj zoni Otok izgrađena je  moderna građevina površine 1.184,77 m2 s ukupno 16 poslovnih prostora namijenjenih poduzetnicima. Svi će prostori u potpunosti biti opremljeni i prilagođeni potrebama poduzetnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.567.630,84 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP-a Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iznosom od 13.491.178,72 kn. Projekt je započeo 1. listopada 2017. godine, a traje 24 mjeseca.

Grad Otok ovim projektom stvara uvjete za razvoj poduzetništva na svom području. Svima koji započinju vlastiti posao u inkubatoru će biti osigurani uvjeti za poslovanje u vidu poslovnih prostora, kao i izravne tehničke pomoći.

Najam prostora će u prvoj godini poslovanja biti potpuno besplatan za poduzetnike početnike, a nadalje po subvencioniranim cijenama kako bi se poduzetnici-početnici postupno prilagodili tržišnim uvjetima poslovanja. Poduzetnici će u novom objektu na raspolaganju imati 6 poslovnih prostora za proizvodne djelatnosti, 6 uredskih prostora, 3 hladne komore i 1 višenamjensku dvoranu.

Partneri su na projektu Otočka razvojna agencija ORA i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka koji su svojim  iskustvom doprinijeli da se projekt uspješno provede.

Stručnu će pomoć u sklopu novoizgrađenog inkubatora pružati Otočka razvojna agencija ORA. Poduzetnici će dobivati sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, a posebice se to odnosi na mogućnost korištenja sredstava iz EU fondova. Također, u sklopu projekta održane su specijalizirane edukacije namijenjene poduzetnicima, primjerice „Pokreni svoj posao“, „Od ideje do poduzetnice“ .