Usluge

SAVJETOVANJE PODUZETNIKA

U sklopu provedbe projektnih aktivnosti održati će se savjetovanja poduzetnika:

  • Od ideje do poduzetnice“ – seminar je namijenjen potencijalnim ženama poduzetnicama, onima koje tek razvijaju svoje poduzetničke ideje s namjerom da im se olakša realizacija istih. Seminar će sudionice uputiti u osnove poduzetništva, kako bi im se olakšalo pokretanje vlastitog posla. Tijekom provedbe seminara upoznati će ih se s koracima potrebnim za osnivanje poduzeća, svim potrebnim procedurama te pravnim okvirima. Također će ih se upozoriti na sve probleme na koje mogu naići u prvim godinama poslovanje te će im se pružiti savjet kako ih izbjeći.

 

  • Start your business“ –  seminar je namijenjen potencijalnim poduzetnicima, onima koji tek razvijaju svoje poduzetničke ideje s namjerom da im se olakša realizacija istih. Seminar će sudionicima dati osnovne pojmove poduzetništva kako bi im se olakšalo pokretanje vlastitog posla. Upoznat će ih se s koracima u osnivanju poduzeća, procedure, pravni okvir. Također će ih se upoznati sa svim problemima na koje će naići u prvim godinama poslovanja, te savjetovati kako ih izbjeći.

 

  • Poduzetnička večera: Provedbom ove aktivnosti okupiti će se poduzetnici i svi poduzetnici početnici, te oni koji to žele postati na zajedničko druženje s ciljem razmjene iskustava, predstavljanje primjera dobre prakse, te poticanje na korištenje EU sredstava što će olakšati njihov poduzetnički pothvat te daljnji rast i razvoj. Poduzetnička večera je prilika da se budući stanari inkubatora upoznaju s prednostima i problemima koji se pojavljuju u prvim godinama poslovanja, u godinama rasta i razvoja te da se izbjegne najnepovoljnije učenje na vlastitim greškama.

 

– U sklopu projekta održana je „Poduzetnička večera“ namijenjena kako postojećim poduzetnicima, tako i onima koji bi to to htjeli postati. Svim sudionicima „Poduzetničke večere“ pružile su se korisne informacije vezane uz samu proceduru osnivanja, troškove osnivanja i pokretanja posla, te poticajne mjere koje Grad Otok nudi kao pomoć u poslovanju. U sklopu projekta nastaviti će se s održavanjem „Poduzetničkih večera“, te će se organizirati i radionice na temu „Od ideje do poduzetnice“ i „Start your bussines“.

Grad Otok ovim projektom stvara uvjete za razvoj poduzetništva na svom području. Svima koji započinju vlastiti posao u inkubatoru biti će osigurani uvjeti za poslovanje u vidu poslovnih prostora, kao i izravne tehničke pomoći.

 

NAJAM PROIZVODNO – PRERAĐIVAČKIH I USLUŽNIH PROSTORA

Prizemlje inkubatora obuhvaća 6 proizvodnih prostora površine od 41,56 m2 do 96,93 m2 opremljenih uredskom opremom i 3 rashladne komore površine od 10,65 m2 do 13,51 m2 koje služe skladištenju i čuvanju proizvoda. Na katu se nalazi 6 uredskih prostora površine od 23,54 m2 do 51,00 m2 opremljenih uredskom opremom, namijenjenih obavljanju uredskih i uslužnih djelatnosti.

 

NAJAM KONFERENCIJSKE DVORANE

Površina prostora je 88,55 m2. Dvoranu je moguće pregraditi, ovisno o potrebi veličine prostora tako da ona ujedno služi i kao co – working prostor, pred-inkubacijski prostor i prostor za održavanje raznih predavanja i prezentacija. Dvorana je opremljena katedrom, stolicama sa pločom za pisanje, stolovima i stolicama, pametnom pločom, TV-om, projektorom i platnom.

 

SUBVENCIONIRANJE ZAKUPA PROIZVODNOG I UREDSKOG PROSTORA

U svrhu poticanja razvoja poduzetništva na području grada Otoka, Grad Otok će poduzetnicima početnicima omogućiti zakup proizvodno-prerađivačkih i uslužnih prostora po subvencioniranim cijenama na vrijeme potrebno za razvoj i osnaživanje poduzetnika do 5 godina.

 Određuje se na sljedeći način:

Ugovorno razdoblje                      Postotak subvencioniranja

  1. godina                                    100%
  2. godina                                    75%
  3. godina                                    50%
  4. godina                                    25%
  5. godina                                    0%